søndag 28. juli 2013

75%-mannen og Fullfør-dama

Du har nok hørt om han før, kanskje du til og med bor sammen med en...Den beryktede 75%-mannen.
I utgangspunktet virker han som den perfekte handyman, fikser og ordner det meste. Men etter en stund oppdager du at alle prosjekt aldri blir helt ferdige, bare 75%.
75% er jo mye bedre enn 0%, og 50%, men det er likevel ikke 100%. Han vet ikke selv han er 75%-mannen, for i hans øyne er prosjektet ferdig, og det lille som er igjen er ikke noe å tenke på. Han vil som regel ikke legge merke til om de siste 25% blir tatt heller, da han kun ser de store linjene.

Jeg har nok visst det en stund, at MIN mann er en 75% -mann, og huset bærer preg av dette.
Vi bor i et 80-talls hus, og har pusset opp rom etter rom på egen hånd. Med små barn og en handyman, har det bare blitt til at jeg har passet barn og han har jobbet.
Nå innser vi at vi muligens har pusset opp og faktisk redusert verdien på boligen, da ingen rom er helt ferdige.

Det er jo ikke mye som gjenstår altså, men jeg liker 100%. Først idag har jeg innsett, at jeg må være Fullfør-dama.  Hun som tar de siste 25%. Og det er jo egentlig grei arbeidsfordelig det. Det eneste som er litt dumt, er jo at jeg til nå har hatt tittelen Slurve-dama, som betyr at jeg ikke er spesielt nøye av meg. Det er en tittel som ikke passer sammen med Fullfør-dama.

Det betyr at Slurve-dame-tittelen er ledig til noen andre, for jeg vil ikke ha den lenger.
Jeg vil være Fullfør-dama, hun som gjør at våre prosjekter kommer helt i mål.

Det betyr at nå har vindusbrettene + takrennene våre fått et strøk sort bengalakk, istedet for full av malingsflekker. Tok meg en halvtime, og så mye bedre det ble.

Siden jeg tok denne Fullfør-dama-tittelen idag, er dette litt nytt for  meg så jeg må tenke litt hva som faktisk skal gjøres på de forskjellige rom.

Men kjenner at jeg er på riktig spor!

Om noen kjenner seg igjen, og har tips til hvordan man blir den perfekte Fullfør-dama, så rop ut!
Mulig jeg trenger tips til hvordan man faktisk kommer i mål med enkelte prosjekter også, for jeg er jo egentlig ikke en handywoman av natur.


(ps: om noen syns det har vært lite innlegg her (les: mamma), så håper jeg bloggtørketiden er over og litt hyppigere innlegg vil komme.

Klem Tonje