onsdag 27. april 2011

Male huset

Huff... Ja da skal huset males. Noe jeg egentlig ser frem til, eller rettere sagt til det er FERDIGMALT!

Første dilemma er hvilken farge og hvordan få gubben til å bli enig?
Det siste har jeg funnet løsningen på faktisk, og jeg skal avsløre hemmeligheten for dere.

Hvordan få mannen til å være enig i fargevalg?
1. Hent tusen kataloger med fargevalg og sett deg ned sammen med han HVER kveld for å diskutere frem og tilbake de forskjellige fargene.
2. Få han med ut på tur for å se på hus med forskjellige farger.
3. Ikke forhast deg med å finne riktig farge, ingen vits å gå med på kompromiss.
4. Ta han med i malebutikk for å SE på maling

(Innrømmer at trinn 4 ikke var nødvendig her i huset. Ved trinn 3 er han så lei av hele malinga og sa jeg bare kunne dra og kjøpe den fargen jeg syns passet best. Og beklager baby, men da blir det ikke klassisk hvitt som du helst vil ha gitt ;) )

Problemet er jo så klart nå at nå må jeg ta beslutningen helt alene... Og vet jo ikke helt hva som blir finest jeg heller...Kanskje klassisk hvitt er fint??



Så er det selve jobben da...

Først vaske hele huset...KJEDELIG!

Så male. Med meg med null tålmodighet! Blir lei etter tre planker...+ at minstemann ikke sover like lenge lenger, så blir det vel litt stress! Kanskje best mannen tar det etter jobben istedet ;) Selv om bikinimaling i husveggen så jo unektelig koselig ut det (stakker naboer...)

Men kanskje heller leie inn en handyhunk? En som kan gjøre jobben mens mor drikker kaffe og nyter utsikten... (sjøen altså, bor jo ved kysten)

Nei, får komme meg på MAXBO og kjøpe malingen. Så må jeg jo ta før-bilder, DET er jo viktig.
Så håper jeg huset er ferdigmalt og fint i løpet av helgen ;)

Bare å komme på dugnad om du kjente det krible i fingrene etter å bidra :)
Kan ikke love at hunken er her altså,..

(bildene er lånt fra nettet)

søndag 24. april 2011

Det er deilig å være norsk i Danmark

Ja det er det faktisk. Kommer hjem fra påskeferie i Vigsø i Danmark. Hytteferie inkl badeland, heeelt perfekt for en badeglad 2-åring (og badeglade foreldre). Fant ut jeg var blitt voksen da, og det er jo en skremmende oppdagelse...

Når skjedde det at JEG:
- nyter hytteliv med masse trauste dansker der man selvsagt hilser på alle og snakker med dem med jevngamle barn
- koser meg med kaffe i solveggen mens ungene lekte med biler under beina på meg
-  foretrekker middager hjemme for det er mest praktisk for slitne unger
- ikke fikk sett en eneste episode av påskekrimen for etter et lite glass rødvin var mor klar for sengen etter     mye frisk luft.
- har kommet hjem og har BARE shoppet til barna (DET var litt urutinert...)
- syns piknik i en vakker liten dansk park med mann og barn ga ekte lykkefølelse

Men det er faktisk heeelt greit å ha blitt voksen. Påske på fjellet med ski hele dagen og fest hele natten høres faktisk ganske slitsomt ut ;)

Håper alle lesere har hatt en fin påske, på den ene eller andre måten!

fredag 15. april 2011

Odd Molly jakke - fordi jeg fortjener det!

Digger klærne fra Odd Molly og Chill Norway, men lommeboka syns ofte det er litt i dyreste laget. Lykken var derfor stor da Nadine på Sandvika Storsenter hadde 1/2 pris på masse Odd Molly klær, inkludert akkurat den jakka jeg har sikla på.  Og jeg som trengte ny jakke og alt!

Nå skal det innrømmes at i en tid der først varmtvannstanken røk, så vaskemaskin OG garasjeporten døde hen, så er selv halv pris litt i meste laget her akkurat nå.

Men noen ganger fortjener man en oppmuntring i hverdagen :) Og jeg kommer til å være glad hver gang jeg har den på, og sånne gleder kan ikke måles i kroner.

(står "celebrating yourselves" - og det syns jeg man skal innimellom)




Så etter nøye vurderinger, flere prøvinger og samråding med både andre kunder og de ansatte, ble jakka med meg hjem. Og jeg er GLAD! (og det bør man være på en fredag :)  )

God helg og goood påske!

Klem

mandag 11. april 2011

Pallebord

Etter å ha sett flere fine pallebord inne i Blogglandia, fant jeg ut jeg ville lage mitt eget. Har en plan om uteplassen, og der skal pallebordet være men foreløpig er det avlastningsbord/kaffebord.

Jeg kjøpte to euro-paller på den lokale malebutikken til den nette sum av 30 kr stk. Samboer tok av bordene på den ene pallen og skrudde det på den andre, for å få hel bordplate. Han satt på hjul fra Clas Ohlson. (tips: hjulene er med lås, som er lurt med barn i hus) 
Jeg pusset og beiset med drivved-beis, ett strøk.
 Voila...terrassebord ferdig!
Og jeg har nytt en kaffe latte i solveggen mens minsten sov i vogna ved siden av.

Skikkelig vårstemning

Pallebordet :)


Hjemmestrikket pledd fra mormor


Hjul fra Clas Ohlson
Må si meg enig med dette søte emaljeskiltet. Ganske herlige dager nå. Sommermennesket Tonje
trives sååå mye bedre med sol og varme.
 Og nesten best med de aller første fine dagene, for da setter man aller mest pris på dem.

søndag 10. april 2011

Nydelig vårhelg!

Ååå så herlig helg, og nå er den straks slutt...
Vært på hytta i Bamble og bare kost oss gløgg ihjel.
Grilling, tur i sola, nye fregner, kaste steiner i vannkanten,
oppdagelsesferd i sanden, badmington, solfaktor, rødvin.
Bare nyti dagene med den fine familien min!

Nå er det filmkveld med siste Harry Potter, Pepsi Max og god armkrok.

Har du hatt en fin helg?
Håper det og at den nye uken byr på alt du måtte ønske deg :)
Gule tulipaner fra min søte søster

torsdag 7. april 2011

NÅ er det shoppingstopp!

 Noen ganger MÅ jeg bare shoppe, selv om lommebok og konto ber innstendig om å få fred en bitteliten stund. Verst er det når jeg skal til Kremmerhuset og BARE kikke... Går alltid på en smell gitt.
Denne gangen var det to bokser som ser ut som bøker. Det er jo noe man bare MÅ ha. Så lurt å kunne gjemme bort alt smårot oppi dem.
 Passet perfekt i tvhylla også gitt.
 Også var det salg på sinkhus... Og det har jeg ikke... Og det måtte jeg jo ha :)
 Og så gikk turen tilfeldigvis innom Åhlens...Og de har jo så mye fint. Ble to kaffe-termokopper i søte farger, en liten boks (om jeg ikke helt vet hva jeg skal ha i enda, men kjekk å ha), et bittelite rivjern, en flaske til olje og eddik, og en vidunderlig skjønn dørhåndtak (kanskje veldig upraktisk med bare EN...men jeg har ingen steder jeg skal ha den... så vet ikke helt hva den skal brukes til. Men den var så fin! Noen tips??)
 En lysslynge har jeg sett etter, så det var jo et kupp rett og slett. Ønsket meg riktignok i mange farger (som jeg etterpå fant ut de har på IKEA til halve prisen...) Skal ha den ute i min snart nye utestue. (Det er her utesofaen, pallebordet, myggnettingen +++ kommer inn i bildet)
Til slutt et lite bilde av lille Håvard med lue som mormor har strikket. Det skal bli deilig med vår og litt lettere klær etterhvert. Nå er vi straks på vei på hytta i Telemark. Så håper på sol og "sommer". Grilling av pølser på stranda og sandslottbygging.


God helg!

tirsdag 5. april 2011

Nye tapetprøver og "nytt" skap

Fått masse nye tapetprøver, og disse var stoooore i forhold til A4 arkene jeg fikk sist. Denne gangen var det maleributiken.se som sendte masse fine tapeter. Bestilte bare masse barnetapeter denne gangen, og ble så glad da de kom.

Kastet meg rundt og freshet opp Håvard sitt lekeskap.  Det er halvparten av dette. (bildet fra Ikea)

Er dessverre veldig vanskelig å få tatt skikkelig oversiktsbilde av skapet grunnet innmari liten plass der inne. Så lagde en liten montasje. Syns det ble ganske søtt jeg. Så blir det spennende å se hva lille prinsen sier når han kommer hjem :)

Fremdeles mange prøver igjen. En tror jeg skal brukes på sengegavlen på babysengen, så får jeg se om jeg kommer på noe lurt til resten.

Gå inn på maleributiken.se og finn noen fine prøver du og :)

Ha en fin tirsdag!

Klem

søndag 3. april 2011

Flere bilder av stuebordet

Fikk noen ønsker om flere bilder av bordet, så her kommer et lite ras :)



Fargekoden som er brukt er S 3000-N, Jotun gulvmaling.

Idag står beising av mitt nye pallebord på tapeten. Skal beises med Drivved-beis, og ha på terrassen. Mannen som egentlig har gjort hele jobben med å få det sammen, så får jeg ta meg av beisingen.

lørdag 2. april 2011

DIY- Furubordet er ferdig !


Som nevnt, har jeg endelig begynt å pusse opp et gammelt furubord. Og idag er det på plass i stua igjen. For å si det sånn, så gikk ett par planer i dass før jeg ble fornøyd. Furubord er ikke så enkelt som jeg tenkte meg. Men nå er jeg sååå fornøyd. Bordet er grått, malt med gulvmaling så det skal være slitesterkt.

Først pusset, kvistlakket x 2, så malt to ganger.
Tror jeg trenger en litt mer fargeglad duk, så det står på ønskelista :)







Vi kjøpte en grå Living-modul-sofa rett før jul, og bordet matcher perfekt :)


Fine detaljer på bordet syns jeg, så gøy at det kunne brukes fremdeles.
Det har kommet et nytt teppe under også, men det vet jeg ikke helt hva jeg mener om. Det er et teppe jeg fikk av min farmor da jeg var student, og det er rosa, gult, grønt, blått og grått.
Jeg var lei av det mørke teppe som lå der, og dette var mer vår... Men vi får se...


Her ser dere hvordan bordet så ut før:

fredag 1. april 2011

Når man først har begynt...

(bilder lånt fra nettet - inspirasjon)
... på et prosjekt, er det rart hvordan ting bare baller på seg. Er noe med at når man først har kommet igang så blir man motivert til nye prosjekter.

Bordet - det ble jo IKKE som planlagt i det HELE tatt. For å beise ett furubord, ga bare et mørkere furubord. Og det vil jeg jo ikke ha! Og å spraylakke det ble rett og slett for stor jobb, og fant fort ut at sannsynligheten for at det skulle bli pent var forbausende liten.... Så da ble det gulvmalimg på hele bordet, og bare EN farge. Bilde kommer så snart det er tørt og inne i stua igjen.

Mitt neste prosjekt startet av seg selv da jeg var i malebutikken og spurte hva de skulle ha for EURO-pallene som sto på utsiden der. Så i løpet av helgen blir det et beiset pallebord, på hjul til terrassen. Bilder kommer.

Og da er det jo bare utesofaen igjen....

Og stæsj til nye uteplassen...

Og hagen....

Og blomster....

Har i tillegg et par syprosjekter, hekleprosjekter, fotoprosjekter og sikkert mer på gang... Ja da, god til å starte på ting, men ikke like god til å fullføre gitt...(tar ihvertfall laaang tid)

Flere med tusen prosjekter på gang?

God helg!