tirsdag 31. mai 2011

Nytt navn på bloggen

Da jeg startet å blogge, var det ikke nøye gjennomtenkt hva bloggen skulle hete og hva den skulle romme. Fremdeles blogger jeg om litt forskjellig, så vil kalle det en interiør/hverdagsblogg.

Idag ble jeg godkjent som Boligblogger. Jippi!! Der leste jeg ett innlegg om hvordan ha en best mulig blogg, med tips og råd fra blant annet Emmeline. Og en av tingene hun nevnte, var å styre klar av blogg navn som "verden", "liv", "hus" mm. Og da bestemte jeg meg for at jeg bytter bloggnavn. Her gjøres jo alt nøye gjennomtenkt på nytt tydeligvis.

Så hva ville jeg at bloggen skulle hete da? Navnet på gata vår er ganske fint og det er jo stort sett herfra jeg blogger, så jeg googlet navnet. Og betydningen var: Kråkesølv. DET var et fint navn på en blogg vel? Og det var ingen andre blogger med det navnet, så så fort ble det nye navnet klart.

Det nye bildet i headeren har svogeren min, Jan Petter Jetmundsen tatt. Magisk bilde syns jeg. Og veldig koselig å få lov til å bruke bildet i min blogg. Jeg har en liten hemmelig plan om å bruke han litt mer til å ta bilder for meg, for det er jeg ikke veldig god på.

Så hva syns dere om bloggen min sitt nye navn og nye header?
Håper jeg ikke har laget full forvirring :)


Klem Tonje

mandag 30. mai 2011

Snille bloggdamer!

Dette innlegget er en liten hyllest til dere fine bloggdamer jeg har blitt kjent med her inne. Jeg får stadig nye tips og ideer til nye ting til hus og hjem, både oppussing, kreative puslerier, ting man bare " må" ha til hjem og/eller hage. I tillegg har jeg fått masse fine kommentarer til mine innlegg, og det er jo så koselig.

I mitt forrige innlegg fikk jeg flere gode tips til den forestående barnedåpen, og søte Lillekatt lagde et helt eget innlegg om hvordan man lagde fine bordkort steg for steg. Så enkelt at til og med jeg klarte det.
Chic-romantique tipset om fin fotobok, men det rekker jeg ikke. Men kanskje en annen gang. Men takk for tipset!


 Idag kom en søt liten pakke i posten. Gitte har en fin blogg som jeg nylig oppdaget, og hun viste for litt siden frem noen fine vimpler hun hadde laget. Og tror du ikke hun hadde laget en kjempefin rekke til meg (eller dåpsgutten egentlig da)?  
Tusen takk Gitte!! Tror faktisk den skal få henge i stua jeg. Ihvertfall inntil babyrommet er ferdig.                 
                             

Så fikk jeg endelig kjøpt meg noe jeg har ønsket meg lenge. Guttemamma fikk denne i gave for en tid tilbake, og jeg var forelsket.  Denne vakre karaffelen fra Traktøren. Det var en slik en jeg også tenkte jeg kunne gi bort i min kommende Give-Away, men ifølge jenta i butikken var det ikke smarteste tingen å skulle i posten, verken økonomisk eller sikkerhetsmessig. Den er nemlig i ganske tung keramikk.
Men var den ikke fin? Gleder meg allerede til å drikke vin og sangria av den i sommer.

Men jenta kom med et annet forslag, nemlig grytekluter fra Lexington.

De er mye finere "live" altså. Så nå skal jeg bare få snekret sammen en Give-Away til dere, så håper jeg dere setter pris på premiene og vil være med på konkurransen.

Min takk til alle dere snille bloggdamer der ute!


Klem fra Tonje

fredag 27. mai 2011

Angst! Barnedåp!!

Noen mener vel at det er vel klin umulig å glemme barnedåpen til sin egen sønn.
 Og det er det jo...
 Men det går an å bestille tid laaangt frem i tid, for så fortrenge det litt. Så når min mor spør om alt er i rute, får man helangst for at man har glemt/fortrengt hele greia. Er jo to uker til enda da, så har jo god tid. Men bra at man blir mint på dette nå og ikke om en og enhalv uke...

Flaks for meg så har ikke mamma glemt det, så dåpskjolen er strøket og klar, dukene er vasket og klare og sølvtøyet er pusset . Så må bare jeg fikse resten.
Det er jo lett!
Mat, drikke, kaker, bordpynt, bunad og penklær til folket, blomster og lys, vaske huset... og huset burde jo strengt tatt være FERDIGMALT!! Men det regner og regner, så tvilsomt om det går.

Men har en plan da. Og det er jo det viktigste. Uten en plan kommer man ingen vei. Så er det bare å sette planen ut i liv. Ordner seg alltids for snille jenter.

Men hvis noen har gode tips og inspirasjon setter jeg stor pris på det!
Hvis noen vet om et sted man kan bestille "Dåpspakken"?: en diger pakke der alt man trenger til en barnedåp ligger fint pakket ned hadde det vært enda bedre. Og da gjerne med noen hjelpere som fikser huset i samme slengen :)

Huff litt angst ja... Men er jo bare famile, så ordner seg jo! Og ammetåken kan vel få skylden for det man måtte glemme ?

Legger ved et bilde av den intetanende dåpsgutten. Vakre lille Sigurd

tirsdag 24. mai 2011

Favorittkoppen

Prydelig har en utfordring om dagen. Vis frem favorittkoppen din. Dette er min favoritt. En hvit stor kaffelatte kopp fra Indiska (kjøpt for mange år siden) Jeg har mange andre fine kopper også, men er disse ledige (har to) så blir det alltid dem som er førstevalget.


Har du en favorittkopp? Bli med på utfordringen og vis den frem da vel
 

Klem Tonje


søndag 22. mai 2011

Heldige meg!

Tror du ikke jeg vant Give awayen hos Mitt herlige liv a! Jeg som aldri vinner noe!
Heldige meg vant bladet Boligpluss hjem i postkassen i 6 mnd. I LIKE!


Gleder meg allerede til første bladet dumper ned i postkassa.

Ellers har dagen vært tilbrakt sammen med søstern og familie. Ble inspirert til å få fingeren ut med oppussingen når jeg så hvor flinke de har vært. Men ikke idag... kanskje imorgen :)

Ha en fin søndag!


Klem


fredag 20. mai 2011

Fredagsglede

Noen ganger ser jeg noe jeg ønsker meg, vurderer om det er noe jeg kan lage selv, men finner ut at det blir garantert ikke like fint, så da spør man en man kjenner som har en Epla-butikk om en spesialbestilling, og plutselig har man en pakke i posten.

Altså, en "gammel" skolevenninne av meg, Beate (mange kjenner henne som dama bak bloggen Beates Verden) har i tillegg til en kjempefin blogg, også en kjempefin Epla-butikk. Jeg har allerede et "Her bor..."-skilt fra henne, men nå ønsket jeg meg et nytt skilt. Har lett overalt på nettet, men fant ingen som var akkurat sånn som jeg ville ha. Derfor spurte jeg søte Beate om en spesialbestilling, og det var ikke noe problem.

Så igår kom det en pakke i posten, og gjett om jeg ble fornøyd!

 Ett skilt med skrift på begge sider. Et skikkelig SOMMER-skilt! Elsker lyden av at "beklager at vi ikke er hjemme, for vi nyter dagen på stranden faktisk. Så kom og bad med oss!" "Vi er i hagen" er muligens litt vanskelig å unngå å se hos oss, da man må gå forbi uteplassen for å komme til døra, men OM man klarer det så er det jo supert å ha et skilt som sier "kom rundt til hagen vår, få en kald øl/brus, og nyt livet sammen med oss". Tusen takk Beate, du har vært kjempeflink! Og har du ikke vært innom butikken hennes, så anbefaler jeg en titt.

 Bildene av skiltet er tatt i ørelappstolen min. Den som jeg, overlykkelig, fant på Gis-bort på Finn.no... Den som har stått i stua hele denne tiden i påvente av å bli trukket om, noe jeg rett og slett har gitt opp. Kjøpte jo stoff og satte optimistisk igang, men det ble rett og slett for vanskelig. Så nå skal den egentlig på dynga.

Men på Kremmerhuset fant jeg dette piknik-teppet, som skal ut på pallesofaen egentlig. Nå ble jo stolen riktig så søt. Så kanskje jeg må kjøpe nytt teppe til å ha ute?

Det er ikke sikkert samboer syns det svææært så småblomstrete og romantiske teppet passer i vår stue, men alt er jo bedre enn hvordan den har sett ut så langt så kan jo håpe.

Her kan dere se hvordan stolen egentlig ser ut: http://carinesverden.blogspot.com/2010/08/fatt-ny-stol.html
(legg merke til den optimistiske ordlyden :)  )




Ha en nyyydelig fredag i godværet!

torsdag 19. mai 2011

Nærmer meg 5000

Nærmer meg 5000 treff på bloggen, og det syns jeg bør feires. Det er jo ikke så mange følgere her, men jeg har lyst til å vise at jeg setter stor pris på dere, og de kommentarene jeg får. Og da blir jo sjansen for å vinne større også :)

Jeg begynte å blogge da vi overtok huset her i 2010, og hadde vel ingen stor plan med bloggen. Men nå syns jeg det er en koselig hobby. Jeg blir veldig inspirert av alle de kreative bloggene der ute, og venner og familie merker vel at jeg har blitt er opptatt av interiør nå enn jeg tidligere har vært. Og alle liker jo fine hjem.
Det eneste negative er jo at man får jo lyst på noe nytt hele tiden. Og at når man først har blitt inspirert til å male alt hvitt, så skifter trendene og plutselig er hvitt kjedelig. Jeg har ingen bestemt stil da, men ser jo at mitt gamle IKEA-hjem har blitt mer og mer utvannet.

Så innen jeg når 5000 treff, skal jeg finne en fin gave å lodde ut, så håper jeg dere blir med på lotteri hos meg snart :) Tror jeg vet hva gaven blir. Det er noe jeg ønsker meg fælt, så da tror jeg jeg skal kjøpe to av den og gi den ene til en av dere.

For dere som venter spent på bilder av ferdigmalt hus, så skylder jeg på mannen for at det tar litt tid. Han skylder på været... Men forhåpentligvis blir vi ferdige snart.

Ha en finfin torsdag!

Klem

søndag 15. mai 2011

Tapas lørdag

I kveld har jeg hatt besøk av verdens beste venninne. Kvelden har vært avtalt lenge, GrandPrix-aften! Da Norge ikke lenger skulle delta, var det jo ikke like gøy med Grand Prix, men ingen grunn til å avlyse av den grunn. Vi har det alltid veldig koselig sammen, og det hadde vi også i kveld.


Jeg skulle prøve meg på noe jeg ikke kan, nemlig å lage mat. Tenkte at tapas kunne vel ikke være så vanskelig, så var i butikken og shoppet litt på dagen. Ble en salig blanding, men det er jo det tapas skal være.

Og det ble så godt!! Forspiste oss begge to. Tenkte jo egentlig jeg skulle ta bilder av all herligheten, for hadde jo dekket fint venninnebord og funnet frem søte skåler til all maten... MEN sultne ulver i ammetåke glemmer jo helt ting som å ta bilder når maten kommer på bordet, så dere får bare tro meg når jeg sier det var suksess :) Fiskesuppen var den aller beste, og bunnen av kjelen ble skrapet.

Fikk en nydelig hvit tunika fra Palma i gave også. Snille snille Hege. Og så fikk vi skravlet noen få (6!!) timer :) Utrolig koselig med sånne kvelder!

Håper dere har hatt en like fin lørdagskveld!

Klem Tonje

tirsdag 10. mai 2011

Hater orm!

Denne dama har begynt å jogge! (ja da fikk jeg sagt det og ;) ) Jeg har en mann som er flink til å pushe meg ut på trening, noe jeg haaaater før treninga og ELSKER etterpå, når jeg kroer meg i sofaen med god samvittighet!

Men idag, på med løpesko, iphone med løpemusikken var på, sola skinte og alt lå til rette for en "fin" tur. Så dukker det opp en av disse....
FYTTI RAKKERN!!!
Jeg får helt panikk av ormer og vet ikke helt om det er best å rygge, vente til den har passert eller bare løpe/hoppe over den. (Det siste turte jeg ihvertfall ikke i tilfelle den hoppet på meg)
Da jeg endelig kom forbi den, fått pusten igjen og klar for å ikke la dette ødelegge turen min, tror du ikke det kom ENDA en a??

Da måtte jeg ringe samboer for å få litt psykisk støtte. Var nemlig veldig i tvil om det var verdt å ofre livet for en stakkar joggetur? Men vi ble enige om at de tok nok ikke livet av meg, så jeg fortsatte.

Resten av turen kunne det stått blottere, elger, folk og fe langs veien uten at jeg har sett dem. Nistirret i bakken etter orm, og fikk helangst hver gang jeg så en pinne som så litt ormete ut.
Kom meg igjennom løypa greit (faktisk gikk selve løpinga bedre enn ellers, sikkert fordi jeg glemte å tenke på hvor slitsomt det var)

Men da jeg kom tilbake til sykkelen, lå den feiteste ekleste utgaven av sorten og ventet på meg. Holdt på å begynne å grine jeg! Og ikke ville den flytte seg heller.

ÆSJ! Jeg haaaaater orm!


(jeg har IKKE tatt bildene selv, lånt fra nettet)

lørdag 7. mai 2011

Bling bling

Jeg falt pladask for dette smykket fra Celine Engelstad, norsk smykkedesign.
Så ei på tv idag som hadde det, og syns det var knallkult.Man får til og med bling bling i den byen du bor.

Dessverre er ikke bankkontoen helt enig i at det er plass til ett sånt smykke rundt halsen riktig enda, men går jo an å ønske seg.

Ihvertfall LEKKERT!

Hva syns du?

onsdag 4. mai 2011

Mens vi venter ...

Mannen har snart malt hele huset og garasjen (minus bakveggen) med 1 strøk. Syns det går litt tregt, særlig siden jeg har invitert til grillfest på lørdag og skal jo bygge min midlertidige pallesofa før den tid. Og hadde tenkt å ha nye fine blomster, myggnettingen og hagelampene mine ut. Kan nesten ikke ta det ut før "vi" (dvs han) er ferdig å male.

MEN kan jo ikke klage akkurat når jeg ikke har rørt en pensel selv. Og grillfest får vi jo til på et vis uansett ;)

Har i tillegg en plan om å få malt babyrommet. Gutten er snart 4 mnd og fortjener eget rom snart. Har kjøpt "Gustavian Blått" og tror det blir veldig fint. Bilder kommer etterhvert.
Problemet er jo at denne ungen sover så lite på dagen, at mor får jo aldri tid til prosjektene sine lenger. Lurer på hvordan dere som er i full jobb og har barn får tiden til å strekke til jeg. Er jo så mange kreative damer (og menn) der ute. Og jeg får ikke gjort noe selv om jeg er hjemme på heltid om dagen.

Her er bilder av den gamle fargen. Kanskje ikke så rart jeg gleder meg over mitt "nye" hus?
Oransje vegger og grønn staffasje

Mor har testet diverse farger

Gleder meg fælt til nye friske fine farger

Og hva skal man gjøre mens man venter da? Kose seg litt med kaffe og baileys kanskje, under deilig pledd mens man leser fine blogger? Goood ide ;)

Ha en fin kveld!