mandag 27. september 2010

Tyrkisk aften

I 2008 var min venninne, Hege og jeg i Tyrkia på jentetur. Alle uterestaurantene hadde (i våre øyne) nyyydelige lamper med masse lys. Vi ble ganske overrasket da vi spurte hvor lampene var kjøpt. Det er nemlig tørket grønnsak som det er satt inn perler i.
Selvsagt veldig skjør lampe, så måtte fraktes som håndbagasje. Samboer skjønte ikke bæææret av den, og var vel i tvil om han skulle hjelpe meg med å få lys i den... Der vi bodde før, kom den aldri helt til sin rett men nå er den kommet opp på verandaen.


Du skjønner kanskje skepsisen når du ser denne...


Fått en gammel smijernslampefot (eller hva man kaller det) av mamma, og endelig har jeg fått lyspære som passer. Men på dagtid og sommerstid er den egentlig uegnet i Norge, for det er altfor lyst og dermed ser man jo bare denne rare grønnsaken.... Men nå, på høsten, kom den til sin rett!

 Var litt vanskelig å få tatt bilde som viste den helt som den er. For man ser mest bare mønsteret i perlene i rødt, grønt, blått, lilla og gult.

Så da ble det tyrkisk aften her i Glimmerveien . Hadde jeg ikke vært gravid og alene hjemme skulle vi funnet frem vannpipa og rødvinen, pakket oss inn i tepper og lammeskinn og sitti ute i høstkvelden.

2 kommentarer:

  1. Er det sånn den ser ut med lys i??
    Den ble MYE finere i høstmørket :-)

    SvarSlett
  2. Og enda finere "live".... da ble den jo rent maaaagisk ;)

    SvarSlett