fredag 2. september 2011

Forbereder meg på vinteren alleredeJeg er vel kanskje den med minst grønne fingre jeg kjenner, og jeg bruker endel penger på nye planter i tid og utide da jeg fint tar livet av de jeg har ganske kjapt.
Men jeg liker blomster og planter, og har begynt å ta til meg råd og tips. Nå har jeg søkt nettet høyt og lavt for å finne tips for overvintring av blomster, urter og andre planter
. (Mulig jeg er litt tidlig ute?)

Kan jo gi dem ett forsøk og se om de kommer neste år, istedet for å bare kaste (som jeg vanligvis gjør)
Alle plantene mine er i krukker, de som står i bed får bare stå der tror jeg .

Så nå skal jeg dele hva jeg fant ut med dere:
 
 
 
1. Lavendel -klipp bort blomstene og klipp litt ned. Skal egentlig kunne stå ute, men fant et tips om å dekke med søplesekk og sette dem på et tørt sted. Da blir det under terrassen her.

2. Hageblomstene - disse vet jo jeg så klart ikke hva heter (jada, jeg har peiling jeg) så der er planen å fjerne blomster og blader, og sette i søplesekker de og. Kan jo ihvertfall prøve :)

3. Urter - her har jeg visstnok både flerårige og ettårige, så fjerner basilikumen og prøver med timian og rosmarin. Disse skal ikke klippes før om våren, så da pakker jeg dem bare inn og lar dem stå under terrassen. Egentlig lurer jeg på om jeg heller skal plante om disse og ha dem inne i vinter (eller så lenge de lever...)

4. Peoner - denne mener folk er hardfør og skal tåle vinteren. Men tror jeg setter den under terrassen jeg. Men uten søplesekk over seg.Blir jo spennende å se til våren da, hva som lever og hva som bare har dødd hen.

Alle slags tips og meninger taes imot med takk :)
Hva gjør du med uteplantene dine?


 
Klem Tonje

3 kommentarer:

 1. Husk å sjekk om du har kjøpt en ettårig Lavendel eller en staude som er flerårig da, FØR du pakker den inn å setter den under verandaen til lagring;)

  SvarSlett
 2. Hmmm det vet jeg jo så klart ikke...Ingen blomster-finn detta her nei. Men får jo teste vel?

  :)

  SvarSlett
 3. Du bør for all del grave ned plantene i bed hvis du har, og heller ta de opp og plante i krukker til våren. Har aldri hørt om peoner som overlever i krukker....? Må plantene dine stå i krukker, pakk inn krukkene i bobleplast, og la krukkene stå på noe slik at det blir luft mellom bakken og krukka. Lykke til!

  SvarSlett