mandag 30. august 2010

Hus med edderkopper...

Fytti rakkern! Jeg er livredd edderkopper... Vet egentlig ikke helt hvorfor, for de angriper jo ikke akkurat. Men de er så ekle, hårete, beinete og gedigne... Vanligvis er det mannen i huset som tar seg av disse om de dukker opp i huset, og han er ikke veldig glad i dem han heller. Men han er tar dem ihvertfall. Idag var jeg hjemme alene, da jeg i kjelleren oppdaget en sinnsykt stor utgave av arten. Jeg stivner helt, og aner ikke hva jeg skal gjøre. Første impuls er å løpe opp og lukke døren. Men etter å ha tenkt litt, vet jeg jo at dette er dum plan... Den vil jo ikke vente på samme sted til mannen er tilbake... Og jeg vil jo ikke ha den gående fritt omkring i huset heller, da vet man jo ikke hva den kan finne på, invitere til fest kanskje? Så da må jeg til pers da. Med største boka i huset blir krapylet most i fillebiter, før den blir kastet i do. Utrolig stolt!! Jeg kan klare ALT!! Men nå er jo selvsagt problemet...den er jo ikke her alene! Det var jo bare flaks jeg så denne ene, men alle brødrene og kompisene...de er her ett eller annet sted. Så nå "ser" jeg edderkopper overalt, og sitter her i sofaen og speider etter flere, som egentlig gjør meg enda mer stressa. HATER EDDERKOPPER!

Så mitt spørsmål er, hva skal man egentlig med edderkopper?? Har de noen funksjon? Trenger vi dem for en eller annen grunn? Eller er det bare for å spise seg store og feite og ekle for å skremme folk?
Måtte google dette, men fant egentlig ikke så mye som sier at de gjør en viktig jobb...Spiser fluer og mindre insekter... Men jeg kan heller ha flere fluer og mindre insekter jeg, de plager ikke meg i det hele tatt.                             

Phu...dagens hjertesukk var kanskje ikke verdens tøffeste.
(og bare for ordens skyld...selvsagt ikke jeg som har tatt bildet... det er hentet fra nettet)

4 kommentarer:

 1. Et hovedargument er at mangfoldet av arter er livsnødvendig for å opprettholde økologiske systemer og prosesser. Ulike organismer inngår i forskjellige næringskjeder og næringsnett i naturen og er avhengige av hverandre for å overleve. Samspillet mellom de mange plante- og dyreartene er finstemt slik at utryddelse av en art kan få konsekvenser for andre arter høyere oppe i næringskjeden. Et eksempel på brudd i næringskjeden så vi da stammen av norsk vårgytende sild ble nedfisket på 1960-tallet. Dermed ble næringsgrunnlaget for lunde-fuglen borte, og bestanden ble mer enn halvert.

  SvarSlett
 2. æsj har svar på alt du...

  SvarSlett
 3. helt enig, hva skal vi egentlig med de krypa. og her hjemme dukker de alltid opp når jeg er alene hjemme. tok du bildet av den også, i så tilfelle må jeg si du var gørrtøff. he he

  SvarSlett
 4. enkleste å drepe dem med er fluesmekker.....og den kan du i tillegg ta opp restene med og kaste de....;)

  SvarSlett