torsdag 21. juli 2011

Campinglivet er ikke for nybegynnere

Jeg fikk plutselig en mail på når camping-innlegget skulle komme, (noe jeg så klart ikke hadde glemt...), så her kommer det. Håper ikke jeg fornærmer noen :) :Da jeg var liten var vi OFTE på campingferie.
Ikke sånn campingferie som folk drar på idag. Nei vi snakker bil, hustelt, 2 voksne og 2 barn på luftmadrasser i et lite telt. Jeg tror søsteren og jeg stort sett likte det, men jeg husker veldig godt året jeg var for gammel rett og slett, uten å gå nærmere inn på det.
Men jeg tror jeg er merket for livet. Hver gang noen nevner campingferie, tenker jeg bare "ALDRI i livet".

Sannheten er jo at campingliv idag er GANSKE annerledes enn det var da jeg var barn. Nå snakker vi stasjonære vogner, med fortelt, platting, gjerder, potter med planter, sofaer, spisestue og tv. Det er rett og slett hytter. Riktignok hytter TETT I TETT, og uten isolerte hyttevegger. Fordelen er så klart at vognene ligger rett ved stranden, butikk rett ved, lekeplasser og mange unger å leke med. Ulempen....VELDIG mange folk TETT I TETT. Og veldig forskjellige meninger på hvordan man oppfører seg når man bor tett i tett.

Jeg tenker det er nok mange interiørglade damer på campingplassene rundt, for det er lagt MYE jobb i planting og pynting i og rundt vognene. Det kan nesten se ut som det er konkurranse i å ha mest stæsj og flest og finest blomster. Det kan også se ut som det er konkurranse i å ha den feteste vogna, de nyeste syklene, de mest "gøyale" kveldene og så videre og så videre.

Campinglivet er nok ikke noe for meg.
 Jeg liker å sitte på hyttetrappa og nyte morgenkaffen i ro (så mye ro det går an å få med 2 små rundt seg). Jeg liker å kunne prate med familien min uten å tenke på om naboen hører det, og enda viktigere jeg liker å SLIPPE å høre på alt naboen snakker om og driver med.
Jeg liker stillheten etter at ungene er i seng (til normal tid) og å slippe å bekymre meg over alle ungene som tydeligvis er oppe så lenge de orker fullproppet på sukker og som gjør alt for å vekke mine små. Jeg liker vår provisoriske utedusj bedre enn fellesdusj i kø.

Jeg får innrømme en ting eller to til slutt.
Jeg er nok merket fra tidlig alder, og dermed litt mer negativt innstilt før jeg i det hele tatt kommer på en campingplass
 Jeg har kun tilbrakt 3 dager der i nyere tid. OG jeg koste meg littegrann (på dagtid).

Klem fra Tonje

2 kommentarer:

 1. Hehe, jeg skjnner deg SÅ godt! Selv har jeg aldri vært på campingferie annet enn en og annen telttur, men bare tanken på å dele en alt for trang vogn med familien, fellesdo/dusj/bakterier og oversosiale folk skremmer vettet av meg! For all del, det er sikkert kjempekoselig hvis man er typen, men jeg er glad i roen, freden og naturen :-)

  Kult innlegg :-)


  Ps. Nei, tre glass vin gjør noe med kondisjonen gitt. Ikke noe særlig å anbefale hvis man skal løpe maraton ihvertfall ;-)

  SvarSlett
 2. Arti innlegg!! Jeg sier ja takk begge deler! Liker veldig godt å sitte å nyte roen, men synst også det er koslig å dra på camping ferie. Vi har ikke vogn selv, men bruker å leie hytte. Kommer over mye dårlig, men også mye bra! Men arti lesing, og det er godt vi alle er forskellige ;)
  Annette :)

  SvarSlett