tirsdag 28. juni 2011

Bilder av babyrommet

Rommet er veldig lite, og det står en furu-køyeseng der (som nærmest er bygd inn)  Skapene er gamle, med gamle furuknotter og veggene var en gammel malt strie med fryktelig mange sår og hull. Selvsagt har jeg ikke bilde av dette, for når jeg først bestemmer meg for å pusse opp så glemmer jeg sånne ting.

Først ble det sparklet og pusset, skapdørene ble tatt av og malt i hvit høyglans (min favoritt, er ikke hvitt hvis det ikke er hvit høyglans), knottene ble fjernet og nye knotter satt på. Veggene er malt med Gustavian blå, Sens maling, og karmer og furuseng er malt med (som allerede nevnt) Hvit Høyglans.

Det var faktisk klin umulig å ta et bilde av hele rommet, men her kommer et lite ras. Sigurd har sovi der i natt, og både mor og sønn er uthvilte og glade etter en god natt (smil)


Senga står under køyesenga, og sengehimmelen og uroen er festet til denne.

Syns det ble fin kontrast med de blå veggene og hvite gardiner og hvit ramme. Den fine ramma fikk han til dåpen av tanten og onkelen sin,

Den fine vimpelrekken skjuler litt av køyesenga. Fikk den i gave fra snille Gittes verden.

Nye knotter på skapdørene.

Oppå kommoden står bamsen han fikk av storebror på sykhuset + dåpsgaver.

Sommerfugler bak netting


Måtte legge ved et bilde av en skjønn liten babyfot.

Klem Tonje

mandag 27. juni 2011

Mandagsblues

Noen mandager er tøffere enn andre, og to netter på rad med svært lite søvn pga forkjølet unge betyr sliten mor på regnfull mandag. Følt meg som en zombie hele dagen, og gleder meg allerede til senga i kveld.
Måtte likevel en trilletur ut i gråværet, og da ble det blomsterbutikken.
For med øsende regnvær, forkjølet unge og sliten mamma da gjør en vakker bukett dagen litt bedre.

Og smilte da jeg gikk derfra, for gjorde et aldri så lite kupp etter egen mening. Fant en nydelig brun keramikkvase til halv pris, og fikk peonene billig også fordi de så så tassene ut.
Syns det ble fint jeg.



Legger også ved to bilder fra babyrommet. Siden han er så forkjølet, har han ikke flyttet enda, så helt innflyttet er det ikke.
 Men noen sommerfugler har inntatt rommet...
 Over: Lampe fra Ellos. Ikke montert som lampe enda, men henger som en uro i et hjørne. Sjekk de fine blå veggene. I love it!
Under: Uro som skal være over babysengen. Kjøpt på Mini-Mal på Stathelle.


Ha en fin mandagskveld!

Klem Tonje

fredag 24. juni 2011

Minner om Blogglotteriet!

Regnfulle dager brukes til siste finish på babyrommet. Det blir så fint!! Nå trenger jeg bare gardiner + skrape vekk malingssøl, få hjelp av mannen til å henge opp en ny lampe så er vi i boks! Jeg regner med det kommer ett innlegg med bilder i løpet av helgen. Lilletassen er intetanende om at han snart skal ut av foreldrenes trygge soverom, men satser på at det går bra og at han liker sitt nye bittelille rom.

I mellomtiden minner jeg om blogglotteriet HER, sier velkommen til alle nye følgere og tusen takk for kommentarer. Setter stor pris på det.
Og takk til alle dere som linker! Det blir så klart et ekstra lodd for det. Dere er flinke!









Klem Tonje


Nå har jeg registrert meg på Bloggurat.

onsdag 22. juni 2011

I like Søstrene Grene!

Er veldig rart, at når man er så blakk så blakk så vil hele verden at jeg skal shoppe og shoppe.

På Gulskogen senteret hadde de sommersalg OVERALT, og det var rett og slett smertefullt for en fattig stakkar. Men Søstrene Grene vet å prise i MIN prisklasse! Det var et stort bord ute med ting på salg, og jeg kjøpte 70% av tingene. Når det koster 1kr - 5 kr - 20 kr og max 50 kr, da er det jo så billig at man faktisk tjener penger på å kjøpe. (ingen vits å nevne dette for mannen, for han er nok ikke helt enig.)

Fikk meg en stor kurv til å ha uteputene i. Den var litt ødelagt i det ene håndtaket, men skal jo ikke bære den så mye så det gjør ikke noe. Ble min for den nette sum av 50 kr.

 I tillegg ble det to rammer, en settekasse, litt tapet, en turkis liten vase, en liten karaffel, en lysslynge og en cupcake-skål.

Var jo rett og slett et kupp, og så kjekt med en settekasse når jeg snart er ferdig med lillegutten sitt soverom. MÅ jo ha en settekasse der så klart :)
(har riktignok en stor settekasse i garasjen som venter på pimping, men den får stå litt til...)

Må til slutt legge ved et lite bilde av verdens kuleste 2 åring. Dagens antrekk er onepiece fra Name-It, hatt fra Replay og gummistøvler fra Europris!

Naturligste ting i verden å utforske verden i :)







Nå er straks babyrommet ferdigmalt og klart for stæsjing og innflytting. Huset begynner også å bli ferdig, om det bare kunne slutte å regne HVER dag!

I tillegg må jeg vise dere kveldens kjole-shoppingkupp ( ja jeg er fattig om dagen, bryr meg bare ikke om det!) Trenger bare bedre lys for å vise DEM frem (ække bare en kjole nei...heheh)

Nyt kvelden!

søndag 19. juni 2011

Hele væla er bare jordbær

Hva er vel skjønnere enn regnfull søndag enn en lite barneneve som har plukket jordbær på strå til mammaen sin?

Oppå lauvåsen veks det jorbær,
fine jorbær, raue jordbær.
Hele væla er bære jorbær
finn et strå og træ dom på...
Ett er for gammalt, den ska få stå.
Ett er for grønt, den går vi ifrå.
men æille andre ska vi ta med hematt
og leve lykkelig med sukker på.


Med ønske om en skjønn søndag til dere alle!


Klem Tonje



torsdag 16. juni 2011

Nytt vs gammelt?

Jeg er av typen som kjører brett om vinteren i god gammel skibukse og anorakk, skituren gåes i det beste jeg finner etter været (som IKKE er ettersittende og fargesprakende), sykkelturene i gulrutete shorts og tskjorte osv...
Jeg LER av alle som ser ut som de sykler Tour de France eller skal være med på VM på ski samtidig som Brelett-reklame-dama sykler syngende forbi eller bestefar på 80 på treski passerer.



Jeg forstår rett og slett ikke vitsen. Man skal jo ikke vinne noen viktig konkurranse? Man skal bare ut og trene kroppen. Dessverre har jeg en mann som er heeelt motsatt av meg. Her snakker vi topp utstyr uansett gren, og selv om idretten max utøves en gang pr år.
Jeg ler for meg selv når han drar på seg kondomdrakta (med tusen diverse reklametekster på ...som han har måtte betale i dyre dommer for), pulsbelte, pulsklokke, hjelm, fjorten drikkeflasker og you name it for kveldens sykkeltur. Han blir oppgitt, og sier jeg er teit som ikke skjønner greia.
Og det er jeg nok...

Jeg har nemlig en sykkel jeg fikk av pappaen min for sikkert ti år siden, hvis ikke mer.
 Har fått påbud om hjelm, men jeg kjører da med store diva-solbriller for å veie opp mot den spreke hjelmen. Har også sykkelbukse på for setet er sinnsykt vondt etter to minutter, men har en annen bukse/shorts på utsiden da, så ingen ser sykkelbuksa. Sykkelen bråker en god del, men det er bare fint for da hører folk at jeg kommer og jeg slipper plinge på dem.
 Aller helst vil jeg sykle med kurv med blomster i foran også, bare for å fortelle alle at jeg
 "er bare ute og sykler og tror ikke at jeg er noe flink".



Men nå er disse dager forbi....

Den gamle sykkelen er visstnok ikke trygg lenger (tror egentlig det bare er noe han sier for han er flau over meg og retrosykkelen min), og mannen har vært ute og kjøpt sykkel til meg.
Vi snakker hybrid, med 97 gir (eller no), og en hel del andre fordeler jeg allerede har glemt. Jeg NEKTET sykkelsko og å sitte fastbundet til pedalene, det får være måte på. Har til og med fått sykkelskjorte (eller hva det heter) som MATCHER sykkelen. (uten reklame da, for det har mannen forstått at jeg nekter etter å ha blitt mobbet en årrekke for sine).

Så fra å ha vært Brelett-dama som passerer disse "proff"-syklistene mens jeg traller på en sang, skal jeg nå pese rundt og se ut som jeg enten har mistet feltet eller nettopp har tatt et rykk så hovedfeltet kommer pesende bak. Riktignok i gul rutete shorts og store retrobriller da...



Hva skjedde med å ta vare på det gamle og nostalgiske? Gjenbruk og spare miljøet?
Hva blir det neste?

Dagens hjertesukk.

(Og for ordens skyld, er glad i mannen som kjøpte gave til meg! Så mener ikke være utakknemlig sur bitch. Men en bukett blomster hadde funka det og ;)  )



Pssst: Meld deg på Blogglotteriet mitt om du ikke allerede har gjort det!



(Bildene er lånt fra nettet)



onsdag 15. juni 2011

Pimp my bedroom

Soverommet vårt har vært helt sterilt for stæsj og pynt, og jeg har lenge ønsket meg en stor bildelist over senga til koselige bilder + litt pyntesaker.

Så når jeg først hadde pågangsmot satte jeg igang, og da tok det jo som vanlig litt av. Og da jeg var ferdig, var jeg litt usikker på om gubben muligens syns det ble litt prinsessrom. Jeg var ihvertfall superfornøyd.



 Det ble sengehimmel, veggord, bilder og en gammeldags vekkeklokke
Overraskende syns mannen det var fint, så det fikk være sånn. I ettertid tenker jeg at det var nok lite smart dette her. For første natta klarte jeg å komme borti sengehimmelen, og dermed raste bilder OG klokka ned, og rett i hodet på meg. Det resulterte i kutt i hodet og en stor god kul. Og jeg bare priser meg lykkelig for at ikke lille Sigurd lå der akkurat da.

Så da var det ned med sengehimmelen og bildene, inntil jeg finner en tryggere måte å ha det på. Men fint var det jo, så lenge det varte :)

Kortvarig prinsessrom med andre ord...

tirsdag 14. juni 2011

Nytt prosjekt på gang

Dette skapet kom fallende i fanget mitt igår, helt gratis. Finn.no igjen.

Nok en gang aner jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med det, og hvor vi skal ha det...
Hvis det er noen der som har gode forslag til hva jeg kan gjøre, så tar jeg det imot med takk.

Snakk om flaks med været i pinsen her a! Igår bada Håvard og jeg i sjøen, idag regner det igjen.


God tirsdag!

Klem

søndag 12. juni 2011

Barnedåp

Da var barnedåpen overstått, og vi har hatt en nydelig dag. Flaks med været, snille unger og en fantastisk familie og venner. Dagen kunne ikke blitt bedre.

Fargetemaet ble ikke overraskende... LYSEBLÅTT!




Servietter fra Princess, blomsteroppsats fra lokal blomsterbutikk, bordkort etter oppskrift fra Lillekatts (se link til blogg HER)







Nærbilde av ett bordkort.











Hvite peoner, hvite roser og blå hortensia + litt grønt utgjorde de nydelige oppsatsene.








Lite bilde av kakebordet. Søss stod for ett 6-vogners-sjokoladekaketog (ungenes favoritt!!)






Til slutt et liten bilde av dåpsgutten og familien. Sigurd har på dåpskjole som mamma har heklet og sydd. Blå underkjole og sløyfer som byttes til en rosa en om det er jentedåp.

Hadde som sagt en super dag! Er så heldig å ha verdens fineste familie og venner. Takk for all hjelp og for selskapet!




Stor klem fra Tonje

onsdag 8. juni 2011

Sommerkveld

Man vet det er sommer når man kan sitte ute på terrassen kl nesten ni og nyte en iskald øl. (alkoholfri for anledningen riktignok, men fungerer det og) . Sjekk spreke negllakken!

Vært på IKEA idag, og pågangsmotet er fremdeles på topp så idag har soverommet blitt pimpet. Men det får dere se senere. Dåp, sier du? Til helgen?? Ja ja, goood tid!

Husk blogglotteriet mitt da!

Ha en fin kveld!

Klem

tirsdag 7. juni 2011

Gustavian blått

Japp, det er nå fargen på minsten sitt soverom. Endelig fikk jeg ut fingeren og fikk malt mens gutten lå pent ute i vogna si og sov.
Planen er gustavian blå vegger og hvite møbler, teppe og gardiner og pynt.
Hinter litt til mannen at han kan ta andre strøket nå i kveld, jeg har nemlig ikke tid...
(fruene på tv ikveld nemlig...)

Det er helt utrolig at det allerede har gått (snart) 5 mnd siden minstemann kom til verden.
Nå er det en stor liten tass som "skravler" og er blid som en sol dagen lang, og han har funnet sin plass i familien som om han alltid har vært her.
Og nå fortjener han et eget rom, og vi fortjener barnefri sone på vårt soverom. (ihvertfall i teorien)

Så håper å være i mål før helgen. Søndag er dåpsdagen her. Fremdeles ikke helt i mål, eller i nærheten av i mål men har tro på skippertak og panikk på lørdagen jeg *ler* Ååårnær seg!

Bilder kommer når rommet er ferdig. Har som vanlig glemt å ta før-bilder.
Sånn er det når man er så ivrig i tjenesten.

Ha en fin kveld!


Tonje

mandag 6. juni 2011

System i sakene


På kjøkkenet vårt har vi et "rulleskap" der det til nå har vært et eneste kaos av matvarer. Så kaos at man aldri vet hva som fins der inne, og hvor lenge det evnt har vært der, om det er levende eller ikke. Egentlig er jeg ikke noe glad i skapet i det hele tatt, men har ikke fått gjort noe med det (enda...)

Da var det på tide å brette opp armene, ta ut alt, vaske hyller og lage ett system.
(sånne ting burde egentlig planlegges litt, ellers må man bare ta det man har. Det fungerer det og på et midlertidig vis)

I helgen var jeg innom Mini-Mal på Stathelle og kjøpte blant annet tavlefolie.

Dermed ble matvarene kategorisert og satt i bokser, med litt tavlefolie på og beskrivelse av hva som er hvor. Er ikke dama som har masse tuppeware-bokser, så her ble det vill blanding av alt som kan kalles bokser. Utrolig mye som kunne kastes, og utrolig deilig å få litt orden der inne.

Men ønsker meg nå stooore bokser, med lokk, så ingen krypdyr kommer inn + at det ser enda mer ryddig ut. (inni ett skap liksom...heheh). Gubben lo godt da han fant boksen med DOP. Var nemlig for langt å skrive " Div smertestillende". Så får vi se hvor lenge dette systemet varer da...

Så det var en sniktitt på innsiden av mitt matskap. Hvem skulle vel tro jeg skulle vise frem det :)


Klem Tonje


Jeg har plassert min blogg i Sandenorske bloggkart!

søndag 5. juni 2011

Blogglotteri!



Ja som tidligere nevnt har jeg lyst til å prøve meg på en liten give-away/blogglotteri her. Jeg har snart hatt 5000 besøkende og har nå 35 følgere + at jeg har byttet navn på bloggen min. Det må feires :)

+ at det har vært en nyyyydelig langhelg på hytta i strålende være og med masse besøk, så batteriene ladet og humøret på topp.

1 lodd for kommentar og 1 lodd til om du allerede er eller blir følger av bloggen.
(Om du vil linke, er det veldig koselig. Men det er jeg så dårlig på selv at det burde jo gi 5 lodd for slitet. *smile*)

Det blir en 1.premie og en 2. premie. Jeg har kjøpt inn en grytevott og en gryteklut fra Lexington i stilig olastoff. (fra Traktøren) Vinneren velger først, så får andreplassen den som blir igjen *smile*

Trekning 1 juli.

Blir veldig glad for alle som deltar, både bloggere og andre som er inne her og leser.

Klem Tonje